fredag 30. april 2010

Knoppefryd

Trengs ikke alltid så mye for å gjøre en hageglad glad ;). Se bare her!



Unnselige greier, ikke sant? Men... knoppene tilhører magnoliaen min, avskrevet som umulig allerede da den ble plantet i fjor høst. "Æsj hvorfor gjør jeg dette, evig optimist, og så magnolia, snakk om å hive spenn ut av vinduet." Men!!!!! På kikke-etter-knopper-og-blader-turen i hagen forleden spottet jeg altså disse. Lysegule dunegg på magnoliakvistene... Den lever! Den lever! Den har hælt ut 23 blå i vinter. Og ganske snart BLOMSTRER den - i hagen min!!!!!!!!!

For å si det med Luigi i min sønns elskede bil-tegnefilm: "Jeg er vill med ekstatisk forventning!!!!!!!!!!!!!"

....kanskje jegtar feil? Kanskje er ikke magnolia en sånn frysepinn som jeg trodde? Uansett: Jeg gleder meg VELDIG til blomstershowet!

fredag 23. april 2010

Indigoleta

Akva/indigo teppe ferdig. Sukk!



Det ble rolig kanting og quilting i en mørk lilla farge som holder det hele sammen. Blomster, spiraler... og paljetter, selvfølgelig. Har paljetter på hjernen. Elsker dem!



Kantene er brede, som vanlig hos meg, og i lun, fyldig ull.

Slikser det ut på litt avstand:



Og alle ting har sin bakside. Denne her er ikke av de verste.



Lyseblå bomull, mørk lilla quilting. Blomster og slyngstengler fra en bok med art nouveau-mønstre.

Deilig å legge bort denne fargekombinasjonen nå. Vakker, men innadvendt og litt tyngende, i alle fall for meg. Har mer bruk for aktiviserende rød-oransje-gul jeg, og for å være ute i våren. Knoppene står bristeferdige både her og der ute i hagen nå, og hvis ikke hunden spiser opp alle tulipanhodene, så blir det snart blomstring i bedene. Vår! Vakreste ordet i verden!!!!!

Papaya

Jeg er hekta på laks for tida. Laks, aprikos, papaya - kjært barn har mange navn.



Starten på et nytt arbeid! Fikk lyst til å quilte sateng. Håndquilte förstås. Med grønn tråd. Og hva skulle det bli, mon tro? Mange damer har det med vesker. Men æsj så mye plunder med montering! Da er puter enklere... Ikke får jeg nok av dem heller, det er kos å bytte farger i heimen. Så det ble pute. Igjen.



Støtte på en inngrodd håndarbeids-ide underveis! Den lød slik: "Håndquilting er alltid finest". Jeg trodde aldri jeg skulle plukke opp håndquilt for å erstatte den med maskinsøm, men det har jeg altså gjort nå. Gøy! Ikke å plukke opp, da, det er i sannhet noe herk, men å finne ut at gamle sannheter man har trodd på ikke alltid holder vann. Det er stor stas. Synes jeg. Morna binding, velkommen frihet!



Sateng skinner så innmari. Før jeg startet var jeg sikker på at det ville bli superfint med håndquilt på sateng, men nei, det ble det egentlig ikke. Det ble mer rotete enn vakkert.

Fant ut at hvis bladene i mønsteret skulle synes i det hele tatt, så kunne ikke stilkene være håndquiltet også. Det ble bare grøt. Så det ble maskinsydde stilker/snurrer og håndsydde blader. Motsetninger har det jo med å framheve hverandre.



Så da ble det papayapute i lin og sateng!

Men håndquilting er vakkert, selv om sateng ikke var noe optimalt materiale. Neste prosjekt blir med en orangegul crinklet sak, polyester/viskose muligens, og tråd i syrin og lilla. Kanskje det blir kombinasjon av håndquilt og maskin nå også, for teknikken ga mersmak.



Ønsker alle en herlig og fargerik helg!

fredag 16. april 2010

MyLock!!!



Dette er rakkeren Jason, 3 år og med ny genser i dag. Fordi...



...denne vesle tuppa her har stått i ukevis og ventet på å bli testet ut. Today was the Day! Aldri verken sett eller prøvd en overlockmaskin før, så det ble mye finlesing av instruksjonsbok i dag. Samt et prøveprosjekt i ekte syblogg-ånd: Redesign genser til småtass.

Så får jeg jo en anledning til å vise fram min fine gutt samtidig!

Jason hadde lenge, lenge ei pysjbukse med gravemaskiner og lastebiler på. Han hadde den så lenge og elsket den så høyt at den til slutt lignet mer shorts enn bukse til ham. Og i dag ble den altså ermene til en genser, sammen med en grønn sak fra mitt eget skap som har krympet i vask.



Jason ble storfornøyd. Han tok prompte sitt grønne vidunder i bruk, og klagde ikke på det som ble dagens varme potet for mitt vedkommende: At en overlock ikke syr stikninger. Oi, så lang undertegnede ble i maska da hun oppdaget at det trengs enda en maskin for å få til sånt!!!!



Det er mye man skal lære her i verden, altså. Så mens Jason skyller ut melk, krabber jeg forsiktig inn i trikotsømmens mysterier. Rar følelse. Lenge siden sist. Følelsen av å være helt ny, helt fersk på et felt der du vet at du må erverve masse kunnskap, jobbe deg opp og gjøre erfaringer før det vil funke årntli bra.

Skulle gjerne hatt den kunnskapen nå med en gang, jeg!!! Men det er bare å brette opp ermene og sette i gang. Coverlock bestilles i kveld, og så kan Himmelblå glede seg til freshe stikninger på neste prosjekt...

torsdag 15. april 2010

Soloppgang en vintermorgen

Teppe ferdig!!!

Jeg synes det ble bra.



Materialer: Lin, bomull, polyester, silke... alt fra kanvas til hekling og strikk. Og, ikke å forglemme, paljetter og fuskpels. Litt glam er så deilig!!!!



Det er en selsom sak å være kunsthåndverker i Norge. Bare paljettsømmen på dette teppet, format 1,6 x 1,5 meter, tok en stiv arbeidsdag, og koster mer enn ferdige, nydelige asiatisk sydde tepper. Sukk. Hver gang jeg begynner på sånne store ting lover jeg meg selv at dette blir siste gangen. Og hver gang jeg slutter et arbeid, har jeg ti nye i hodet som verker etter å bli virkelighet... farger er det fineste som fins!

Inspirasjonen til dette teppet var en januarmorgen med isvidde, kulde og soloppgang. Derfor hvit quilting, hvitt bakstykke, hvit kanting.



Fuskpels kan faktisk vaskes. Lovte de i butikken! Verre med paljetter etter mormor, kanskje...



Nå er det tid for hurra-jeg-er-ferdig-kakao!!!! Og i morgen venter min nye overlock på å bli prøvd for første gang. Livet er bra!!!!!!!

onsdag 14. april 2010

Sjarmør i pels

Det snødde på Torp i dag. Veldig lokal byge. I stua mi.

Langhåret pels! Et forrykende materiale, på mer enn èn måte! Aldri opplevd noe lignende. Hårene bare FLYR! Flyr flyr flyr, og lander overalt. Over alt.

Men! Når bare skyen får lagt seg, så tror jeg effekten blir bra.



Tilgi bildekvaliteten, eller, rettere, den manglende kvaliteten. Kanskje speilrefleks hadde vært noe??? Og long-arm quiltemaskin!!!!! Min ellers medgjørlige symaskin er lei hestekjøring nå. To store tepper til quilting på rappen, nå gidder den ikke mer og fusker stygt. Nok for denne gang.

Og mens maskinen hviler, kanter jeg teppe med pels. Toner av Grieg, malende katt foran meg og sovende barn i etasjen over - livet er godt.