fredag 23. april 2010

Papaya

Jeg er hekta på laks for tida. Laks, aprikos, papaya - kjært barn har mange navn.Starten på et nytt arbeid! Fikk lyst til å quilte sateng. Håndquilte förstås. Med grønn tråd. Og hva skulle det bli, mon tro? Mange damer har det med vesker. Men æsj så mye plunder med montering! Da er puter enklere... Ikke får jeg nok av dem heller, det er kos å bytte farger i heimen. Så det ble pute. Igjen.Støtte på en inngrodd håndarbeids-ide underveis! Den lød slik: "Håndquilting er alltid finest". Jeg trodde aldri jeg skulle plukke opp håndquilt for å erstatte den med maskinsøm, men det har jeg altså gjort nå. Gøy! Ikke å plukke opp, da, det er i sannhet noe herk, men å finne ut at gamle sannheter man har trodd på ikke alltid holder vann. Det er stor stas. Synes jeg. Morna binding, velkommen frihet!Sateng skinner så innmari. Før jeg startet var jeg sikker på at det ville bli superfint med håndquilt på sateng, men nei, det ble det egentlig ikke. Det ble mer rotete enn vakkert.

Fant ut at hvis bladene i mønsteret skulle synes i det hele tatt, så kunne ikke stilkene være håndquiltet også. Det ble bare grøt. Så det ble maskinsydde stilker/snurrer og håndsydde blader. Motsetninger har det jo med å framheve hverandre.Så da ble det papayapute i lin og sateng!

Men håndquilting er vakkert, selv om sateng ikke var noe optimalt materiale. Neste prosjekt blir med en orangegul crinklet sak, polyester/viskose muligens, og tråd i syrin og lilla. Kanskje det blir kombinasjon av håndquilt og maskin nå også, for teknikken ga mersmak.Ønsker alle en herlig og fargerik helg!

1 kommentar:

  1. Hei,
    Du imponerer meg med dine arbeider,egentlig så synes jeg kombinasjonen med håndquilt og bruk av maskin ga et flott uttrykk.Virkelig vakkert. Takker for titten. Ønsker enn gyllen søndagskveld.

    SvarSlett