søndag 7. mars 2010

Kurshelg med glade lapper

Jeg holdt kurs i regi av Saltnes husflidslag i helgen. Emnet var lappesøm med utradisjonelle stoffer, og deltagerne hadde med et eldorado av silke, sateng, kord, polyestere, velur, hekling, filering og så videre... Kort sagt så hadde vi alle en strålende og inspirert helg!!!!!Her er Mariannes gule duk. Den begynte svært søtt, som bildet under viser, med yndig fløyel, silke, gjennombrutt gardinstoff, engelsk blonde... Men plutselig satte Marianne giret i fri, fant fram koksgrå tråd og brøt helt med det søte i quiltingen sin. Duken ble en original miks av søtt og tøft, tradisjonelt og fritenkersk.


Her er brede kanter med hekleblonde rundt lapper i oppløftende blått, turkis og sand...... og applikerte fløyelshjerter med perlesøm på Lises duk.Helgens morsomste: Avlagte boxershortser ble til pute sammen med lin, kord og vadmel.Pute med midtparti av lapper i silke, sateng med mere. Svart innramming som senere fikk kantstikninger i farger fra midtstykket.Quilting på gang. Lapper i fôrsilke, nervøs fløyel og bomull samt ymse funn fra Fretex. Damen hadde knapt quiltet før, og jeg var imponert.Inger Lise bobler i vei. Bobler er et populært quiltemønster på kurs. Selv ble jeg glad over å få demonstrert den ånklie måten å sy 45 graders hjørner på av Inger Lise!!!Vidunderlige blåfarger valgt ut av en nydelig dame med masse harmonisk blå energi i seg. Denim, ulike silker og bomull, hvis jeg minnes rett.

Det er like artig hver gang å se en kursgruppes dynamikk, det er aldri likt. Denne gangen var energien vennlig, åpen, mottagelig, interessert, glad og villig til å søke nye veier og løsninger. Vi koste oss glugg alle sammen. Hvis noen av dere kursvenner kikker innom, så skal dere ha hjertelig takk for engasjement og vennlighet!!!!!!

2 kommentarer:

  1. Heisann,
    Så gøy og inspirerende det må være å holde kurs for sånne kreative damer.Takker for titten og ønsker deg en god uke.

    SvarSlett
  2. Dette hørtes spennende ut! Skal jammen fortelle lappelaget mitt om dette kurset, det kunne vært fint med et slikt kurs på Kongsberg også. Jeg har fått noen store prøvelapper av et ukjent materiale som er noe tynnere enn det vi vanligvis bruker i lappeteknikk, har så lyst til å benytte disse i et teppe. Har du erfaring å dele med meg?

    SvarSlett